TEČAJEVI I RADIONICE

CAPOEIRA GRUPA TRAMONTANA

15045762_10205964905601141_74418798_n15057844_10205964917561440_977709036_n15049644_10205964909841247_632809791_n15049766_10205964909001226_1803987677_n15050434_10205964841959550_2023507353_n-1

Želite li trenirati Capoeiru? Prijavite se u Kulturnu udrugu Tribunj.

CAPOEIRA je Brazilska borilačka vještina u kojoj se isprepliću elementi borbe, glazbe, ritma i igre. Poboljšava cjelokupnu psihofizičku snagu, energiju i kondiciju te je prikladna za sve dobne i spolne skupine.

Nastala je u Brazilu, razvili su je robovi iz Afrike (posebno s područja današnje Angole) u 16. stoljeću.

U CAPOEIRI nema pobjednika, nema natjecanja;postoji samo poštovanje, igra i zabava.

Do danas se razvila u nekoliko pravaca i različitih stilova, no bez obzira na stil, capoeira predstavlja dijalog pokreta, igru nadmudrivanja koja uz ritam i pozitivnu energiju čini svojevrstan ritual modernog doba te vještinu koja razvija cijelo tijelo i briše razlike spola, dobi i rase.

Djeca:                                          Odrasli:

Ponedjeljak: 19:30                    Utorak: 19:00

Srijeda: 19:00                            Četvrtak: 19:00

Petak: 19:00                               Subota: 19:30

Voditeljica: Doroteja Mićunović

Wollen Sie Capoeira trainieren ? Melden Sie sich in Kulturna udruga Tribunj

Capoeira ist eine brasilianische Kampfkunst(16.st, Angola)mit Elementen des Kampfes, Tanz, Spiele und Rhytmhus. Ist für alle Alltersgrupen und Geschlechtsgruppen geeignet.

Heutzutage gibts zwei Hauptrichtungen : dem “alten” Capoeira Angola und dem “modernen” Capoeira Regional.
In Capoeira gibts kein Gewinner kein Wettbewerb nur Respekt ,Spaß und Spiele

Zeikurse :

die Kinder:                       die Erwachsene:

Montag:19.30                   Dienstag:19.00
Mittwoch : 19.00              Donnerstag : 19.00
Freitag : 19.00                   Samstag : 19.30

Die Lehrerin : Doroteja Mićunović

Učimo Engleski:

engleski

Kulturni Centar Tribunj
Dinamična nastava i tečajevi i prilagođeni uzrastu i potrebama polaznika.
Što djeca ranije započnu učiti i aktivno primjenjivati strani jezik, čak i izvan škole, to će lakše postići željeni cilj.
Učenje stranih jezika osim toga potiče i cjelokupni duševni razvoj. Nesumnjivo je da rano naučen strani jezik značajno poboljšava poslovne mogućnosti u budućnosti.
Kako svoje dijete istodobno učiniti sretnim i obrazovanim?
U Kulturnom  centru Tribunj

Svake subote
Od 18:30-21:00
Voditelj: Izidor Perkov

Wir lernen Englisch

Unsere dynamische Klasse und Kürse sind für jeden Teilnemer angepasst.
Aktives lernen und eine Fremdsprache,auch außerhalb der Schule anwenden,macht das Kind es leichter,das gewünschte Ziel zu erreichen.
Das Lernen von Fremdsprache fördert die geistige Entwicklung und hilft zweifellos Geschäftsmöglichkeiten in der Zukunft.

Zeitkurse:
Jeden Samstag
-von 18.30 bis 19.30
Der Lehrer :
Izidor Perkov

Origami:

slika origami

Origami se koristi u obrazovanju, znanosti i umjetnosti. Inspiracija je modnih i arhitektonskih kreacija. U dječjoj ruci je igračka, u ruci odraslog vitalnost, umjetnost i pješčanik ideja.

Dođite i s veseljem primite presavinuti papir, pobijedite strah od neuspjeha i ne bojte se grešaka jer i one su put do majstorskog umijeća. Veseli nas što ćemo ujediniti talente, vještine i iskustvo.

ponedjeljak: 18:30 -19:30 sati

Voditeljica: Višnja Zatezalo

Origami

Origami ist in den Bereichen Bildung,Wissenschaft und Technik verwendet werden.
In der Hand des Kindes ist ein Spielzeug ,in der Hand eines Erwachsenes ist ein Vitalität ,Kunst und Sandkasten Ideen.

Kommen Sie mit der Freude und beitreten Sie sich in unsere Origami Gruppe. Wir freueun uns, die Talente, Fähigkeiten und Erfahrungen zu vereinen.

Montag : von 18.30 bis 19.30
Die Lehrerin : Visnja Zatezalo

Balet

slika balet

Balet je govor tijela – ističe voditeljica škole baleta Tita Luketa. Kroz balet razvijaju se plesne, ritmične i mnoge druge sposobnosti poput kreativnosti i discipline.

subota : 10:00 – 12:00 sati

Voditeljica: Tita Luketa

Das Ballet

“Ballet ist die Körpersprache”-sagt die Lehrerin des Balletts”Tita Luketa”
Durch das Ballet entwickeln wir Tanz, rhytmischen und viele andere Fähigkeiten.

Samstag von 10.00 bis 12.00
Die Lehrerin : Tita Luketa

Dramska radionica

slika dramska

Cilj programa dramske radionice za djecu je razvijanje sposobnosti kreativnog mišljenja i izražavanja. Rad u dramskoj radionici odvija se kroz igru, ples, likovni izričaj, vježbe improvizacije, pričanje priča i njihovu dramatizaciju. Time se kod djece razvija glas, govor i govorna izražajnost, koncentracija, pamćenje, zajedništvo i mašta.

Početak rada: rujan 2016.

Voditeljica: Lucija Cvitan

Schauspiel-Workshop

Durch das Kinder Schauspiel – Workshop wir wollen Fähigkeit des kreativen Denkes und des Ausdrucks zu entwickeln.
Arbeit in dem Drama Workshop findet durch Spiele ,Tanz, Kunst Ausdruck, Improvisationsübungen , Gesichten und ihre dramatisierung. Damit die Kinder entwickeln ihre Stimme, Sprache, Konzentration, Gedächtnis und Phantasie.

Kurstermine : am Anfang September 2016
Die Lehrerin : Lucija Cvitan

Likovna radionica za djecu

DSC_2236

Program – koncipiran je na način da naši polaznici  mogu kroz naše radionice kontinuirano nadograđivati svoje umjetničko znanje i vještine u mjeri koja njima odgovara s obzirom na individualne želje i planove.

Kroz radionice, tijekom godine, polaznici se upoznaju detaljno i temeljito  s crtačkim, slikarskim i oblikovnim tehnikama, usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost.

Kreativne radionice su namijenjene djeci i mladeži osnovnoškolskog uzrasta. Vremenski prate školsku godinu, a održavaju se u Tribunju. Djeca pohađaju likovne programe primjereno svom uzrastu i stupnju razvoja osobnog likovnog govora pa je za ovakav individualizirani pristup osigurana nastava u manjim grupama.

subota: 10:00 – 12:00 sati

Voditeljica: Mira Schwyter

15.03.2016  Natječaj likovne radionice – Glagoljica u oku i srcu djece

Među 1000 radova od 200 nastavnika iz 150 škola i udruga iz 17 zemalja, sudjelovala su i djeca Kulturne udruge Tribunj .

Glagoljica-u-dječjem-oku-i-srcu3 Glagoljica-u-dječjem-oku-i-srcu2 Glagoljica-u-dječjem-oku-i-srcu1 Zahvalnica -Glagoljica u dječjem oku i srcu

Kunst-Workshop für Kinder

Durch unseres Kunst-Workshop die Kinder bauen ihre künstlerischen Kentnisse und Fähigkeiten.
Unsere Teilnemer/inen lernen über die Zeichnen,Mahlen und Form-Techniken,erwerben neue Kenntnisse, Fähigkeiten und entwickeln ihre Kreativität.

Kunst-Workshop ist für die Kinder und Jugendliche,ist geeignet für jedes Alter und Stadium der Entwicklung künstlerischer Fähigkeiten.
Wir lernen in kleinen Gruppen.

Samstags von 10.00 bis 12.00
Die Lehrerin : Mira Schwyter

15.03.2016 Wettbewerb unsere Kunst-Workshops

Über 1000 Werken aus 17 Ländern, die Kinder aus “Kulturna udruga Tribunj” haben auch teilgenommen.