TEČAJEVI I RADIONICE

HIP HOP- SE ODNOSI NA PLESNE STILOVE KOJI SU SE RAZVILI POČETKOM 70-IH GODINA U NEW YORKU TOČNIJE BRONXU MEĐU AFROAMERIKANCIMA, JAMAJKANCIMA I PORTORIKANCIMA.
HIP HOP JE MODIFICIRAN OBLIK DISCO PLESA KOJEM JE OSOVNA KARAKTERISTIKA “FREE STYLE”
SLOBODAN POKRET S NAGLASKOM NA IZRAŽENU MUZIKALNOST I KREATIVNOST U KRETANJU
HIP HOP PLESAČIMA OMOGUČAVA DA IZVODE KOREOGRAFIJE NA SVOJ VLASTITI NAČIN I DA PLES BUDE KARAKTERISTIČAN UPRAVO PO IZVEDBI PLESAČA .
PRVOBITNO SE IZVODIO NA HIP HOP GLAZBU A RAZVIJAO SE KROZ 4 OSNOVNA STILA:
  1. BREAK DANCE
2.FUNK
3.LOCKING
4.POPPING
DANAS POSTOJI JOŠ MNOGO HIP HOP PRAVACA.
U HIP HOPU DOZVOLJENO JE GOTOVE SVE, NAJVAŽNIJE JE DA PLESAČ OSJEĆA GLAZBU KOJU PLEŠE.

BitI će nam drago da nam se priključite u prostoru Kulturne udruge Tribunj i da zajedno plešemo.

Voditeljica: Tea Štefanić

PILATES

Pilates metoda predstavlja sistem vježbanja koji objedinjuje zapadnjačke i istočnjačke sustave te tijelu i umu pristupa kao jednoj cjelini.

Riječ je o sistemu vježbanja u kojem se velika pažnja posvećuje pravilnom disanju, centriranju, kontroli pokreta i tehnici.  Angažira sve mišićne skupine istovremeno kroz kontinuirano i fluidno kretanje sa ciljem izgradnje vitkog, snažnog i zdravog tijela.

Dobrobiti koje ovaj način vježbanja donosi su mnogobrojne: podiže vašu razinu energije, oslobađa vas fizičkih i mentalnih napetosti, poboljšava ravnotežu, koordinaciju i cirkulaciju, poboljšava posturu, smanjuje potkožno masno tkivo te vam pruža osjećaj svježine i mirnoće.

Pilates kao metoda vježbanja može zadovoljiti sve vaše potrebe za tjelovježbom , a može biti i savršena nadopuna vašoj fitnes rutini.

Bilo da ste već dobro upoznati s ovom metodom vježbanja ili ste početnik bit će nam drago da nam se priključite u prostoru Kulturne udruge Tribunj i da zajedno vježbamo.

Voditeljica:

mob : 098 9383458

Dražena Perkov

Učimo Engleski:

engleski

Kulturni Centar Tribunj
Dinamična nastava i tečajevi i prilagođeni uzrastu i potrebama polaznika.
Što djeca ranije započnu učiti i aktivno primjenjivati strani jezik, čak i izvan škole, to će lakše postići željeni cilj.
Učenje stranih jezika osim toga potiče i cjelokupni duševni razvoj. Nesumnjivo je da rano naučen strani jezik značajno poboljšava poslovne mogućnosti u budućnosti.
Kako svoje dijete istodobno učiniti sretnim i obrazovanim?
U Kulturnom  centru Tribunj

Svake subote
Od 18:30-21:00
Voditelj: Izidor Perkov

Origami:

slika origami

Origami se koristi u obrazovanju, znanosti i umjetnosti. Inspiracija je modnih i arhitektonskih kreacija. U dječjoj ruci je igračka, u ruci odraslog vitalnost, umjetnost i pješčanik ideja.

Dođite i s veseljem primite presavinuti papir, pobijedite strah od neuspjeha i ne bojte se grešaka jer i one su put do majstorskog umijeća. Veseli nas što ćemo ujediniti talente, vještine i iskustvo.

ponedjeljak: 18:30 -19:30 sati

Voditeljica: Višnja Zatezalo

Balet

slika balet

Balet je govor tijela – ističe voditeljica škole baleta Tita Luketa. Kroz balet razvijaju se plesne, ritmične i mnoge druge sposobnosti poput kreativnosti i discipline.

subota : 10:00 – 12:00 sati

Voditeljica: Tita Luketa

Dramska radionica

slika dramska

Cilj programa dramske radionice za djecu je razvijanje sposobnosti kreativnog mišljenja i izražavanja. Rad u dramskoj radionici odvija se kroz igru, ples, likovni izričaj, vježbe improvizacije, pričanje priča i njihovu dramatizaciju. Time se kod djece razvija glas, govor i govorna izražajnost, koncentracija, pamćenje, zajedništvo i mašta.

Početak rada: rujan 2016.

Voditeljica: Lucija Cvitan

Likovna radionica za djecu

DSC_2236

Program – koncipiran je na način da naši polaznici  mogu kroz naše radionice kontinuirano nadograđivati svoje umjetničko znanje i vještine u mjeri koja njima odgovara s obzirom na individualne želje i planove.

Kroz radionice, tijekom godine, polaznici se upoznaju detaljno i temeljito  s crtačkim, slikarskim i oblikovnim tehnikama, usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost.

Kreativne radionice su namijenjene djeci i mladeži osnovnoškolskog uzrasta. Vremenski prate školsku godinu, a održavaju se u Tribunju. Djeca pohađaju likovne programe primjereno svom uzrastu i stupnju razvoja osobnog likovnog govora pa je za ovakav individualizirani pristup osigurana nastava u manjim grupama.

subota: 10:00 – 12:00 sati

Voditeljica: Mira Schwyter

15.03.2016  Natječaj likovne radionice – Glagoljica u oku i srcu djece

Među 1000 radova od 200 nastavnika iz 150 škola i udruga iz 17 zemalja, sudjelovala su i djeca Kulturne udruge Tribunj .

Glagoljica-u-dječjem-oku-i-srcu3 Glagoljica-u-dječjem-oku-i-srcu2 Glagoljica-u-dječjem-oku-i-srcu1 Zahvalnica -Glagoljica u dječjem oku i srcu